Logo: Unikabeton, link til forsidenLogo: Unikabeton, link til forsiden
Unikabeton
  Udskriv Udskriv  Log ind Log ind  Søg Søg
Du er her: Unikabeton > Projektresultater

Projektresultater

Dette dokument ligger i vores arkiv. Bemærk venligst, at dokumentet kan indholde informationer, der ikke længere er aktuelle.

Projektets afsluttende fuldskalakonstruktion er en pavillon i beton. Den store organiske betonkonstruktion udfordrer den almindelige opfattelse af beton som et tungt og sjælløst materiale. Den viser betonens skulpturelle muligheder, hvor innovation og ressourcebesparelser går hånd i hånd. Det giver helt nye frihedsgrader for arkitekturen.

Pavillonens design er blevet udviklet ved hjælp af optimeringsteknologi fra flyindustrien. Teknikken ’fjerner’ overflødigt materiale fra den givne konstruktion og efterlader en form, som kun inde­holder materiale der, hvor det er mest nødvendigt. På denne måde opnås den stivest mulige konstruktion med den mindst mulige mængde materiale – et princip som også ses i naturens former, som f.eks. træer, knogler og skaller.

Forskallingen er skabt ved hjælp af robotteknologi efter samme princip som projektet første fuldskalaforsøg. Der er blevet anvendt ekspanderet polystyren coated med epoxy som formmateriale.

Den topologioptimerede betonkonstruktion hos Paschal Danmark i Glostrup
Den topologioptimerede betonkonstruktion hos Paschal Danmark i Glostrup

UnikaBeton_Detalje af betonoverfladen
Detalje af betonoverfladen

Forskallingen til konstruktionen er fremstillet via robotteknologi
Forskallingen til konstruktionen er fremstillet via robotteknologi